AKTUELLA GÄSTSPEL

Vill du hyra Hagateatern? Skicka en bokningsförfrågan till info@hagateatern.se.

Jag är anita ekberg

en föreställning med den hänförande dragshowduon Henrik Johansson och Rickard Karlsson.

Föreställningen föddes ur Henriks fascination för den burdusa och storslagna divan Anita Ekberg. Om någon verkligen levde upp till alla förväntningar vad det gällde att vara diva, så var det hon. 

Följ med Anita Ekberg genom livet, från stjärnglans till ensamhet. Hör historierna om Fröken Sverige-segern i Malmö som tog henne till Hollywood och berättelsen om första besöket i Fontana di Trevi.

Föreställningen ger inte bara en inblick i hennes liv utan också hur hon var som kvinna. Frågan är om man blir klokare hur mycket man än studerar Anita, hon levde helt efter sin egen känsla.

Föreställningen hade urpremiär på Boulevardteatern i Stockholm den 27 januari 2017 och har sedan dess spelats för slutsålda hus i bland annat Västervik, Växjö och Malmö. Nu har turen kommit till oss på Hagateatern i Göteborg att presentera denna enastående scenupplevelse.

Föreställningens längd är ca 60 minuter.

Spelas lördagen den 20 oktober klockan 19:30.

Boka era biljetter här: https://billetto.se/e/jag-ar-anita-ekberg-biljetter-310502.Henrik Johansson är urmodern till föreställningen Jag är Anita Ekberg. Henrik hoppar gärna ut för ett stup utan minsta plan på hur han ska landa. Han är utbildad på Boulevardteatern i Stockholm och har sedan 2008 spridit konfettiregn över flertalet scener. Främst som sitt snyggare jag, uppklädd till Drag-drottning. Blott 28 år ung har han hunnit arbeta på Stadsteatern, Kungliga Operan, Folkoperan, Scalateatern och Maximteater.

Rickard Karlsson kunde senast beskådas i den kritikerrosade föreställningen Romeo och Romeo där han spelade huvudrollen som Romeo Caputin. Det unga stjärnskottet var även medförfattare till den pjäsen. Rickard finner stor inspiration från improvisationsteater och arbetar med humorn som sitt främsta redskap.

Se när Henrik Johansson förvandlades till Anita Ekberg i TV4 Nyhetsmorgon här: www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/se-den-makal...

Henrik Johansson blev även utsedd till Miss Europride under Europride i Stockholm 2018: www.qx.se/samhalle/...

 Södra Allégatan 2 | 413 01 Göteborg | info@hagateatern.se