Kurage

Konsten på Kurage har genom åren blivit en självklar och viktig del av Göteborgs kulturliv. Kurage är en scenkonsttrio som gör konst utifrån en stark vision där den sceniska idén arbetas fram med hjälp av inbjudna konstnärer. Varje föreställning har sitt unikt specifika uttryck.

Vi är ingen teatergrupp. Vi är tre konstnärliga ledare, Rebecca Alverfors, Charlotta Grimfjord Cederblad och Åsa Holtz som tillsammans gör normkritisk och feministisk scenkonst. Vi arbetar konceptuellt och varje föreställning förgrenar sig i olika kringverksamheter på teatern såsom konserter, happenings och föredrag. Kurage föds på nytt i varje projekt vi skapar. 2018 arbetar vi med det två-åriga arbetsblocket Humorn har makten där vi undersöker humorn som existensiell kraft. 
Läs mer om Kurage.

     Aktuellt på kurage

 Detta händer på Kurage:

Muskler, magi och magkänsla:
Tillgänglig på turné 2019

Kurage Roastar vuxenvärlden:
Tillgänglig på turné 2019

Lova! Sa Smulan:
Tillgänglig på turné!


För att boka ring 031-126668 eller maila kurage@hagateatern.se.

Vi ses!

 

nyhetsbrev

Vill du bli en av de första att få nyheter om föreställningarna samt ta del av specialerbjudanden? Bli Hagavän och prenumerera på vårt nyhetsbrev! Klicka här.

kontakt

Adress: Södra Allégatan 2, 413 01 Göteborg
Telefon: 031-12 66 68
Email: kurage@hagateatern.se

kurage roastar vuxenvärlden

på turné 2019

En humorshow för högstadiet där vuxenvärlden helt hämningslöst plockas isär, hängs ut och grillas.Spelas och utvecklas på högstadieskolor!
Läs mer om Kurage Roastar Vuxenvärlden

Muskler, magi & magkänsla

på turné 2019

Teater Kurage har lyckats med konststycket att göra kroppen och dess funktioner och finesser till något roligt, avdramatiserat och lättillgängligt.
Kristin Ödlund, Göteborgs Fria Tidning
Läs mer om Muskler, magi & magkänsla

lova! sa smulan

på turné 2019

En ömsint och rolig berättelse för de yngre om pappalovningar och riktiga lovningar och allt som händer däremellan. Spelas för barn 3-6 år. 
Läs mer om Lova! Sa Smulan

Kurage | Södra Allégatan 2 | 413 01 Göteborg | 031 - 12 66 68 | kurage@hagateatern.se