Shop til you drop

tillgänglig på turné 2018

Charlotta Grimfjord Cederblads självutlämnande uppgörelse med den egna konsumtionen är rolig, kroppslig och trängande
Tobias Holmgren, Göteborgs-Posten

Det är som att Charlotta och Åsa sprider ut allt framför oss, alla frågor, tankar och funderingar som, iallafall jag går runt med dagligen.
Rasmus Klamas, Scenkonstguiden.se 

Shopping är ett ämne som ligger i tiden, det vet alla som sett bilder på de överfyllda kundvagnarna i Ullared. Skådespelarna på Hagateatern har som vanligt fingret i luften...
Ingrid Norrman, Göteborgs-Posten

om föreställningen

Det här är Charlotta. Här gör hon reklam för en teaterföreställning. Charlotta hatar reklam. Hon har varit med i några reklamfilmer, för bland annat bildelar och hudkräm.

Charlotta har ett tomrum i sig. Ibland försöker hon fylla tomrummet med saker, och kläder. I reklamens värld är alla så lyckliga jämt. Charlotta vill ibland vara precis så lycklig som människorna i reklamen. Det går inte särskilt bra. I stället fylls Charlotta av skam och gömmer sina inköp för att ingen ska se dem. För att ingen ska se hennes skam. Så hon springer vidare mot nästa lyckliga reklambild i hopp om att den ska hjälpa. Shoppar vidare tills både hon och världen går under.

I ett personligt och humoristisk möte med en människas dåliga samvete och omättliga köphunger, tar Kurage upp kampen med de existentiella frågorna. Ersätter vi något med vår konsumtion? Vad är meningen med allt? Hur ska vi fylla våra inre tomrum? Varför är det så svårt att göra det som är rätt? Kan vi förlåta oss vår otillräcklighet? Går det att köpa sig till den perfekta kroppen? Hur mycket kostar en teaterreplik? Och vad tycker mamma om alltihop?

Av och med: Charlotta Grimfjord Cederblad
Ljusdesign, teknik och medverkan: Åsa Holtz
Regi: Rebecca Alverfors
Scenografi: Johan Rödström
Kostym och scenteknik: Bonthrop
Musik: Martin Fremling
Video: Robert Eklund
Mentor: Cecilia Lagerström
Produktion: Ebba Berg & Jesper Marksell
Grafisk form: Camilla E Boström

Turnéinformation & bokning

Vill du boka Shop Til You Drop? Följ länken nedan för att få mer information!
Turnéinformation

Kurage | Södra Allégatan 2 | 413 01 Göteborg | 031 - 12 66 68 | kurage@hagateatern.se