SLapstick och storhetsvansinne

- en hysteriskt rolig performancefars med total hybris


Med Klara Zimmergren, Rebecca Alverfors, Charlotta Grimfjord Cederblad, Åsa Holtz och Julia Njord Jönsson

Världspremiär 7 september, kl 19.00 (föreställningen är ca 2 tim och 20 min inkl två pauser). Du kan även köpa enklare maträtter, snacks och dryck.

Biljettbokning www.kulturpunkten.nu

Välkommen till en feministisk grisfest. En superhärlig tacofredag med alla tillbehör! Det kommer att bli drag under galoscherna och alla ska vara med! Vi ska sjunga ”We shall overcome” och sen ska vi komma över det också. Tillsammans. För tillsammans kan vi förändra världen, det vet ni väl? Du vet väl att även du räknas?

Med nya föreställningen ”Fars med Kurage” tar sig Scenkonsttrion Kurage an farsen, denna vår kanske mest bespottade sceniska uttrycksform. Det blir förväxlingar, människor som stormar ut och in genom dörrar, kanske lite buskis om ni har tur. Kanske ett skratt som fastnar i halsen. Om vi har tur.

– Men nu blev det lite fel va? Kan vi ta om från början? Och kan ni flytta lite på er, jag tänkte berätta en grej om demokrati och så här borta. 

Verkar det rörigt? Du kan vara lugn, vi tar hand om dig så att du kanske bara missar lite. Du får till och med sitta vart du vill. Eller stå om du kanske hellre vill det? Det är lite jobbigt att vara människa, med alla dessa val. Men vi lovar att du kommer att lämna den här föreställningen som en klartänkt, medveten och helt igenom god och upplyst människa.

”Fars med Kurage” är en fars som du aldrig sett det förr. Med anarkistisk sittning, nåt slags diffust artsy scenrum utan bestämda sittplatser, lysrör som blinkar och projektioner som kablar ut bekännelser på löpande band. Det blir fars som bara Scenkonsttrion Kurage kan göra det. Fars som konst. Så jävla unikt!

Regi: Charlotta Grimfjord Cederblad
Maskör: Patricia Svajger
Musik: Lotta Weglén
Kostym & scenografi: Martina Sildén 
Ljusdesign: Johan Rödström 

Slapstick och Storhetsvansinne
Missa inte denna sinnrika, lustfyllda, roliga och tankeväckande föreställning om sanning och demokrati!
Världspremiär 7 september 2018, kl 19.00
Se hela spelplanen och boka dina biljetter här.