Teaterkollo

Vad är Teaterkollo?

  • Teaterkollo är en gratis dagverksamhet mån-fre kl 10-15 under 3v 18 juni – 6 juli med uppspel 7 juli.
  • Teaterkollo är till för dig som tycker om teater och skulle vilja pröva på att spela eller skriva teater.
  • Teaterkollo är för högstadieungdomar 13-16år.
  • Teaterkollo håller till på Hagateatern som ligger vid Järntorget.
  • Teaterkollo har två grupper som kommer att jobba var för sig och ihop. Nedanför kan du läsa om vad de två grupperna kommer att göra. Läs noga igenom innan du anmäler dig så att du väljer den grupp som intresserar dig


Vad gör Skrivargruppen? Skrivargruppen leds av en dramatiker Samuel Ek. Dramatiker är den som skriver text till teatern. Skrivarledaren hjälper gruppen att skriva sina egna teatertexter. Skrivargruppen får sedan chansen att tillsammans med Dramagruppen pröva sina texter och se dom spelas på scen. Teaterkollo avslutas med en föreställning med Skrivargruppens texter på Hagateaterns scen.

Vad gör Dramagruppen? Dramagruppen leds av Rebecca Alverfors som jobbar som skådespelare och är Teater Kurages konstnärliga ledare. Rebecca kommer att jobba på scenen med sin grupp. Ni kommer att få göra teaterövningar med och utan text. Gruppen kommer även att jobba ihop med Skrivargruppens texter och pröva dom på scenen. Teaterkollo avslutas med en föreställning på Hagateaterns scen.

Tillsammans: Båda grupperna gör ett teaterbesök ihop. Vi kommer även att bjuda in en spännande gästlärare under en dag.

När är Teaterkollo? Teaterkollo startar med en helgträff den 9-10 juni, mellan kl. 10-15 på Hagateatern, Järntorget. Kollot pågår sedan tre veckor under sommarlovet, måndag till torsdag den 18 - 21 juni, måndag till fredag 25 juni -29 juni och måndag till fredag 2 juli-6 juli. Tiden är alltid 10-15. Lördagen den 7 juli har vi sedan uppspel på Hagateatern där nära & kära får komma och titta på föreställningen!
Vad kostar Teaterkollo? Teaterkollo är kostnadsfritt förutom en anmälningsavgift på 100 kronor som du betalar när du får veta att du kommit med i någon av grupperna. För dessa 100 kronor går vi på ett gemensamt teaterbesök!
 

Hur anmäler jag mig?

Anmälan inför Teaterkollo 2018 öppnar i januari 2018. Här kommer då att finnas en LÄNK till ett anmälningsformulär online. Här finns också en nerladdningsbar anmälningsblankett att skriva ut och posta om du föredrar det.Då anmäler du dig genom att fylla i sida 2 ”Anmälan till Teaterkollo” och skicka den till Hagateatern. 

Sista anmälningsdag är 21 maj! Efter det datumet bestäms vilka som kommer att vara med i Teaterkollo. Om du blir antagen ringer vi dig i maj. Om du inte kommer med så hamnar du på Teaterkollos reservlista och får ett brev hem om det i mitten av maj. Har du frågor om Teaterkollo kan du ringa eller maila till oss. Se kontaktinfo nedan. På vår hemsidan här kan du läsa mer om Teaterkollo samt se bilder på vår teater.
Hoppas att vi ses!

Vi vill tacka alla medverkande från 2017 års Teaterkollo!

loading...

Inom kort kommer bilder från Teaterkollo 2017 att kunna ses i bildspelet ovan - tills dess får en håla till godo med bilderna från 2016 års Teaterkollo - passa på och njut er nostalgiska medan det varar!

Kurage | Södra Allégatan 2 | 413 01 Göteborg | 031 - 12 66 68 | kurage@hagateatern.se