Teaterkollo

Vad är Teaterkollo och skrivarverkstad?

Teaterkollo är till för högstadieelever som tycker om teater och skulle vilja pröva på att spela eller skriva teater och går på högstadiet. Vi håller till på Hagateatern som ligger vid Järntorget. Teaterkollo har två grupper som kommer att jobba var för sig och tillsammans. Nedanför kan du läsa om vad de två grupperna kommer att göra. Läs noga igenom innan du anmäler dig så att du väljer den grupp som intresserar dig mest.

 

Vad gör Skrivargruppen?

En skrivarledare hjälper gruppen att skriva sina egna teatertexter. Skrivargruppen får sedan chansen att tillsammans med Dramagruppen pröva sina texter och se dom spelas på scen. Teaterkollo avslutas med en föreställning med Skrivargruppens texter på Hagateaterns scen.

 

Vad gör Dramagruppen?

Dramagruppens ledare heter Rebecca Alverfors. Rebecca jobbar som skådespelare och är Kurages konstnärliga ledare. Rebecca kommer att jobba på scenen med sin grupp. Ni kommer att få göra teaterövningar med och utan text. Gruppen kommer även att jobba ihop med skrivargruppens texter och pröva dom på scenen. Teaterkollo avslutas med en föreställning på Hagateaterns scen. Båda grupperna gör tillsammans ett teaterbesök. Dessutom kommer ni att ha möjlighet att bjuda in någon spännande person från teatervärlden ni skulle vilja fråga ut.

 

När är Teaterkollo?

Teaterkollo är ungefär samma veckor samt uppstartshelg på vårkanten varje år. Under 2017 startade Teaterkollo med en helgträff 10-11 juni. Kollot pågick sedan under vardagarna tre veckor under sommarlovet mellan den 19 juni och 7 juli, med undantag för midsommarafton den 23 juni. Vi arbetade kl.10-15 med en matpaus mitt på dagen. Lördagen den 8 juli hade vi sedan föreställning för nära & kära! 

 

Vad kostar Teaterkollo?

Teaterkollo är kostnadsfritt förutom en anmälningsavgift på 100 kronor som du betalar när du får veta att du kommit med i någon av grupperna. För dessa 100 kronor går vi på gemensamt teaterbesök!

 

Hur anmäler jag mig?

Anmälan inför Teaterkollo 2018 öppnar i januari 2018. Här kommer då att finnas en LÄNK till ett anmälningsformulär.

På länken ovan kan du alltså göra en anmälan direkt på hemsidan. Det finns även en blankett att skriva ut och skicka in om du föredrar det (blanketten hittar du också när du följer länken ovan). Sista anmälningsdag är i maj 2017(exakt datum kommer senare), därefter påbörjades urvalsprocessen. De som blir antagna kontaktar vi i slutet av maj. Om du inte kommer med så hamnar du på Teaterkollos reservlista och får ett brev hem om det. Om du har frågor om Teaterkollo får du gärna ringa eller maila till oss.

Vi vill tacka alla medverkande från 2017 års Teaterkollo!

Inom kort kommer bilder från Teaterkollo 2017 att kunna ses i bildspelet ovan - tills dess får en håla till godo med bilderna från 2016 års Teaterkollo - passa på och njut er nostalgiska medan det varar!

Kurage | Södra Allégatan 2 | 413 01 Göteborg | 031 - 12 66 68 | kurage@hagateatern.se