vilka är vi?

Kurage gör konst utifrån en stark vision där den sceniska idén arbetas fram med hjälp av inbjudna konstnärer. Varje föreställning har sitt unikt specifika uttryck. Spännande scenkonstmöten är ett kärt signum.
Vi arbetar konceptuellt och varje föreställning förgrenar sig i olika kringverksamheter på teatern såsom konserter, happenings och föredrag. Kurage föds på nytt i varje projekt vi skapar.
 
Kurage har sedan 2002 fast scen på Hagateatern. På Hagateatern spelar vi teater för både barn och vuxna. Vi medverkar i projektet NY TEXT och har startat KURAGE loves MUSIK, ett musikarrangeman för scen, för att knyta musiker och musikintresserade till teatern.

Rebecca Alverfors

Konstnärlig ledare, regissör och skådespelare
Rebecca Alverfors har sina rötter i Malmö och hamnade i Göteborg efter Nordiska folkhögskolas teaterprogram i Kungälv. 1999 startade hon Kurage som 2004 flyttade in på Hagateatern. Under åren med Kurage har hon initierat samtliga 17 föreställningar på teatern med tillhörande seminarium, debatter, utställningar samt integrationsprojektet Teaterkollo för högstadieungdomar. Som skådespelare på Kurage har hon medverkat i allt.

Senast aktuell med Muskler, magi och magkänsla, …men sen då?, Drömström och Rundlund av Martina Montelius i regi av Johanna Larsson, samt publiksuccén Syntax Error, ett scenkonstprojekt där hon bjöd in två internationellt kända poeter från USA och Polen. 2012 regidebuterade hon med Ensam mullvad på en scen av Ulf Nilsson, en publik- och kritikersuccé. Samma år mottog hon Göteborgs stads kulturstipendium för sina insatser för Göteborgs kulturliv. Som frilansande konstnär har Rebecca medverkat i tv-produktioner som bl.a. Hinsehäxan och Gynekologen från Askim. Andra frigrupper hon jobbat med är t.ex. Teater Jaguar och Råda Säteris sommarteater.

Kurage | Södra Allégatan 2 | 413 01 Göteborg | 031 - 12 66 68 | kurage@hagateatern.se