Om oss

Teater Tamauer har funnits i Göteborg sedan 1994 och har två premiärer varje år. Drivkraften har alltid varit att skapa teater som intellektuellt och formmässigt är i fas med samtiden. Gruppen tar med både allvar och humor sig an det existentiella och politiska och arbetar ofta utifrån normkritiska teman. I sin dramaturgi låter de sig inspireras av film, litteratur och serier. Strukturen har beskrivits som dynamisk, och uttrycket lekfullt. Teater Tamauer spelar både för barn och vuxna och strävar efter att ge sin publik bestående aha-upplevelser.

Teater Tamauer bildades 1994 med En midsommarnattsdröm som spelades i Slottsskogen och efter att ha gästspelat på olika scener runt om i Göteborg flyttade vi 2002 in på Hagateatern vid Järntorget, tillsammans med Teater Kurage. Förutom att spela på vår hemmascen turnerar vi runt om i Sverige. Läs mer om vad vi gjort tidigare HÄR.


Teater Tamauer är en medlemsstyrd grupp där medlemmarna själva lämnar förslag på pjäser och projekt som vi sedan i flera omgångar diskuterar och till slut röstar om. Alla är anställda i projektform och har lika lön. Medlemmar jobbar även på andra teatrar, Sveriges Radio, TV.

medlemmar

Teater Tamauer består av sju fasta medlemmar: Anders Friberg, Beate Persdotter Løken, Heidi Saikkonen, Helena Gezelius, Jan Ericson, Sara Klingvall, och Ylva Nilsson.

Är jag en tamauer?

...är jag en gräshoppa?
Nej, jag har bara en gräshoppas själ.

Är jag en tamauer? Nej, jag är bara
rastlös som en tamauer. Innestängd
som en tamauer. På väg som en tamauer.
På väg mot ett galler av...

Ingemar Leckius